Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE BEDAVA TOPLU TAŞIMA HİZMETİ !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington DC'de gelecek yazdan itibaren toplu ulaşım ücretlerinin sonlandırılacağı duyuruldu.

Belediye yönetimi, Covid-19 salgınının toplu taşımanın çalışanlar için ne kadar büyük öneme sahip olduğunu gösterdiğini ve düşük ücretlerin bile çalışanların sırtında önemli bir külfet oluşturabileceğini kanıtladığını işaret ederek bu yönde bir adım atılmasına karar verildiğini belirtti.

Uzmanlar ise yolcu sayısını artması, düşük gelirlilerin maliyet yüklerinin azalması, toplu taşıma hız ve kalitesinin artması ve yollardaki araç sayısının düşmesi gibi sonuçlara ulaşılması durumunda başkentin bedava toplu taşıma sisteminin pandemi sonrası bir geleceği yeniden şekillendirilebileceğini işaret ediyor. Fakat aynı zamanda bunların denenmeden bilinemeyeceğinin de altı özellikle çiziliyor.

Fakat Kansas City gibi başkentin önündeki birçok örnek umut veriyor. Zira Mart 2020'de otobüslerinde sıfır ücret uygulamaya başlayan ve planlanmış bir bitiş tarihi bulunmayan Kansas City'de yetkililer, programın yolcu sayısını artırmaya yardımcı olduğunu ve 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında arttığını söyledi. Washington'da da aynı başarının yakalanması hedefleniyor.

|

|

|

https://tr.euronews.com/2022/12/12/abdnin-baskenti-washingtonda-2023-yazindan-itibaren-toplu-ulasim-bedava-olacak

. Towntalk
remove_red_eye583

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur