Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE VİZE BEKLEYENLERE MÜJDE !!!

Hashtag

ABD, 2022’de göçmenlere yaklaşık yarım milyon kalıcı vize verdi.

COVID-19 salgınının başlangıcında küresel seyahati engelleyen ve ABD konsolosluklarındaki işlemleri aksatan tedbirler nedeniyle vize onaylarındaki keskin düşüşün ardından yasal göçün toparlanmasıyla ABD, 2022 mali yılında yurtdışındaki göçmenlere yaklaşık yarım milyon kalıcı vize verdi.

30 Eylül’de sona eren 12 aylık süre boyunca Dışişleri Bakanlığı, ABD’ye kalıcı olarak taşınmak için başvuran denizaşırı göçmenlere 493.000 vize verdi. Bu oran 2021’e göre yüzde 73 ve 2019’a göre yüzde 7 artışa tekabül ediyor.

Yurtdışındaki göçmenlerin ABD’ye yerleşmek için kullanabilecekleri birkaç yasal kanal var ve bunların çoğu, Amerika’da onlara sponsor olmaya istekli aile üyelerinin veya işverenlerin olmasını gerektiriyor. Diğer yasal yollar arasında, yeterince temsil edilmeyen ülkelerden başvuranlar için bir vize çekilişi, dünya çapında savaş ve zulümden kaçanlara güvenli bir sığınak sağlayan ABD mülteci programı yer alıyor.

Turistlerin, kısa süreli çalışanların ve diğer geçici vize sahiplerinin aksine, göçmen vizesi verilenlerin ABD’de kalıcı olarak yaşamasına, çalışmasına ve varıştan sonra daimi oturma izni veya yeşil kart sahibi olmasına izin veriliyor. Ardından, ABD’de belli bir süre kalanlar vatandaş olmak için başvuruda bulunabiliyor.

Dışişleri Bakanlığı ön istatistikleri, göçmen vizesi onaylarının, COVID-19 krizinin ABD konsolosluklarında ve büyükelçiliklerinde vize işlemlerinin geçici olarak durdurulmasına yol açtığı 2020 mali yılında 240.526’ya düştükten sonra pandemi öncesi seviyelere geri döndüğünü gösteriyor. Eski başkan Donald Trump yönetimi ayrıca, pandeminin ekonomik etkisini gerekçe göstererek, o yıl göçmen vizelerine kısmi bir yasak getirmişti.

2021’de göreve başladıktan kısa bir süre sonra Başkan Joe Biden, Trump dönemi vize kısıtlamalarını kaldırdı ve Dışişleri Bakanlığı ile diğer kurumlara ABD’ye yasal göçün önündeki engelleri kaldırma talimatı verdi.

2022 mali yılında göçmen vizesi verilen ilk 10 ülke Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Filipinler, Hindistan, Küba, Vietnam, Çin, El Salvador, Jamaika ve Bangladeş oldu.

Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, şu anda ABD konsolosluklarında mülakat yapılmak üzere bekleyen 377.953 göçmen vizesi başvurusu sahibi var.

Konsolosluk görüşme bekleme süreleri, pandeminin başlangıcından bu yana genel olarak azalırken, bazıları son derece uzun kaldı. Örneğin, turist vizesi başvuru sahipleri, Hindistan’ın Mumbai ve Yeni Delhi’deki ABD konsolosluklarında mülakat için ortalama 999 gün bekliyor. Guadalajara ve Mexico City’de, turist vizesi başvuru sahipleri bir ABD konsolosluğu görüşmesi için sırasıyla ortalama 822 ve 690 gün bekliyor.

|

|

https://theanatoliapost.com/abd-2022de-gocmenlere-yaklasik-yarim-milyon-kalici-vize-verdi

2022 mali yılında Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarının eşlerine, çocuklarına ve ebeveynlerine 212.000 göçmen vizesi verdi. Bu, bu kategori için 2018’den bu yana en yüksek sayı. Diğer göçmen vizelerinin aksine, bu kategorinin sayısal üst sınırı veya ülke bazında sınırları bulunmuyor.

. Towntalk
remove_red_eye917

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur