Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

IRS'TEN VERGİ İADESİ !!!

Hashtag

Birçok Amerikalı, 2020’de 10 bin 200 dolarlık işsizlik vergisi indirimi almaya hak kazandı.

IRS, COVID-19 salgınının ilk yılında toplanan işsizlik yardımlarından vergi indirimi almaya hak kazanan 12 milyon Amerikalıya ertelenmiş vergi iadeleri ödedi.

İç Gelir Servisi (IRS) 2020 vergi sezonundan 14 milyon getiriyi değiştirdiğini söyledi. Toplamda, her biri ortalama 1.232 dolar olan yaklaşık 14.8 milyar dolarlık geri ödeme dağıttı.

IRS yaptığı açıklamada, “Bazı vergi mükellefleri geri ödeme aldı, diğerleri ise ödenmesi gereken vergiler veya diğer borçlar için fazla ödeme yaptı. Bazı durumlarda, hariç tutma yalnızca düzeltilmiş brüt gelirlerinde bir azalmaya neden oldu.”

Düzeltme, yılda 150 bin dolardan az kazanan kişiler için 2020 işsizlik sigortası yardımlarında 10 bin 200 dolara kadar federal gelir vergisinden muaf tutan 2021 Amerikan Kurtarma Planı Yasası’nın bir sonucu olarak geldi.

Başkan Joe Biden, yasa tasarısını Mart 2021’e kadar imzalamadığı için, birçok Amerikalı o yıl için vergi beyannamelerini çoktan vermişti.

Federal hükümet ve çoğu eyalet, federal yardım programları aracılığıyla dağıtılan ekstra para da dahil olmak üzere işsizlik yardımlarını vergiye tabi gelir olarak sayıyor. Ancak maaş çekinin aksine, vergiler işsizlik yardımından otomatik olarak düşülmüyor, bu da milyonlarca işsiz Amerikalı için işlerini kaybetmiş olsalar bile bir geri ödeme şoku potansiyeli yaratıyor.

The Century Foundation’a göre 2020’de yaklaşık 40 milyon kişi işsizlik yardımı topladı. Ortalama bir kişi 14.000 $ yardım aldı.

IRS ayrıca 2020’de kazanılan gelir vergisi kredisi, tahsilat indirimi vergi kredisi, ek çocuk vergisi kredisi, prim vergi kredisi ve ileri vergi kredisi dahil olmak üzere diğer vergi kredilerinde de ayarlamalar yaptı.

|

|

|

https://theanatoliapost.com/irs-12-milyon-kisiye-vergi-iadesi-yapti/

. Towntalk
remove_red_eye1304

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur