Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DEKİ TÜRK 3 YILDA OTEL SAHİBİ OLDU !!!

Hashtag

Türkiye’de turizm sektöründeki 18 yıllık kariyerini bir kenara bırakıp 2018 yılında ABD’nin Utah eyaletine taşınan Hüseyin Deniz, kısa sürede danışmanlık yaptığı otelin hem müdürü hem de hisseli ortağı oldu.

OTELİN HİSSELİ ORTAĞI HALİNE GELDİ

Hüseyin Deniz, turizmin başkenti Antalya’nın önemli otellerinde görev yaptıktan sonra farklı tur operatörlerinde görev yaptı. Turizm sektöründeki 18 yıllık kariyerini bir kenara bırakan Deniz, 2018 yılında ABD’ye yerleşme kararı aldı. Utah eyaletinin Moab şehrinde outdoor turizmin yoğun olduğu bir bölgede E2 yatırımcı vizesi ile yiyecek & içecek alanında kendi şirketini hayata geçiren Deniz, 1 yıl sonra bölgedeki The Gonzo Inn Boutique Hotel’de revenue & yield management ve online satış konusunda danışmanlık yapmaya başladı. Son 3 yıldır gelirdeki artış ve operasyon geliştirme çalışmaları ile The Gonzo Inn’e otel müdürü olmayı başaran Deniz, ayrıca otelin hisseli ortağı haline geldi. Deniz, etkin olarak networking aktivitelerine katılım göstererek yaşadığı bölgede “Economic Development Advisory Board Member” olarak görev almaya da başladı.

DİSİPLİNLİ BİR ŞEKİLDE ÇOK ÇALIŞTI

Antalya’dan ABD’ye geçiş sürecine değinen Hüseyin Deniz, “ABD’ye gitme nedenimi kısaca özetlersem; iş hayatında profesyonellik, emeğin karşılığı, eğitim ve çocuğum için daha iyi bir gelecek diyebilirim” dedi. Türkiye’de ulusal ve global şirketlerde çalıştığını hatırlatan Deniz, “Çalıştığım bazı yerlerdeki sorunlar, beni yeni bir arayışa itti. Uzun yıllardır profesyonel iş anlayışını ve bunu uygulayan şirketleri kovalamanın verdiği yorgunluk, kendi işimi açmam gerektiğini hissettirdi. Araştırmalarım sonrasında ekonomisi kuvvetli, refah düzeyi yüksek, hukukun üstün olduğu, diline ve kültürüne entegre olabileceğimi düşündüğüm ABD’ye yerleşmeye karar verdim. Çok hızlı bir şekilde emeğimizin karşılığını almaya başladık. Tabii ki çok disiplinli olarak ve çok çalışarak. Bu kararımız bizi haklı çıkardı. Kendi kariyer ve tecrübemi baz alarak belirtmeliyim ki 20 yılda Türkiye'de ulaşabileceğimiz refah düzeyine 5 yıl gibi kısa bir sürede ulaştık. En önemlisi oğlum Sarp geldiğimiz günden bugüne okul eğitiminde, sosyal aktivitelerde, ikinci dil olarak İngilizce öğreniminde, Amerikan vatandaşları ile aynı standartlara sahip oldu” dedi.

“GİTTİKLERİ DESTİNASYONDA FARK YARATIYORLAR”

Yurt dışındaki otellerin son yıllarda Türk yöneticileri tercih etmesini de değerlendiren Hüseyin Deniz, “Türk yöneticilerin ülke dışında fırsatları değerlendirmesinde az önce saydığım sorunların etkili olduğunu düşünüyorum. Bireyselde muazzam yetenekli, eğitimli ve tecrübeli iş insanlarına sahip olmamız yurt dışındaki bu ihtiyacı karşılıyor. Türk iş insanları, Avrupa ve Amerika’daki iş insanlarına kıyasla daha mücadelesi yüksek ortam ve çevrelerde yetişiyor. Akabinde Türk yöneticiler çalışkanlığı, iş disiplini, iş hevesi ve yüksek motivasyonu ile iyi anlamda kısa sürede gittikleri destinasyonda fark yaratıyorlar. Elbette her iki taraf da karşılığını alınca ortaya muazzam başarılı işler çıkıyor” açıklamasında bulundu.

“KENDİNİ KORUMAYI BAŞARABİLİYOR”

Yurt dışındaki otel yöneticiliği ile Türkiye’deki otel yöneticiliği arasındaki farkları da değerlendiren Hüseyin Deniz, “Bu konu için kitap yazılabilir” dedi. Deniz, açıklamalarına şöyle devam etti: “Türkiye’de genel olarak otel yönetimleri belirgin bir otel kültürü, kurumsal bir karakter ve standardizasyon oluşturmakta çok hevesli durmuyor. Türkiye’de bulunan ABD’li zincir otellerden Hilton Hotels ve Marriott Hotels’e ve bir de yerli otellere bakmanız yeterli olacaktır. Aslına bakarsanız global birçok otel ve yönetimi gittikleri destinasyonda lokalleşiyorlar hatta bu lokalleşme otantik yönetim anlayışından uzaklaşıyor. Ancak 100 yılı aşmış bu otellerin kurum kültürü ve karakteri hissedilir şekilde kendini korumayı başarabiliyor.

“YETENEKLERİ BAZ ALINIYOR”

Yurt dışında otel yönetimleri hiyerarşi anlayışını iş tanımında sınırlı tutmaktadırlar. Ancak ülkemizde ‘hiyerarşi’ anlayışı çalışanların oturup-kalkmasına, konuşma ve hitaplarına, hareketlerini kısıtlamalarına, haklarını savunamamalarına kadar varan durumlara sebep olmaktadır. Burada ilk olarak yöneticiler eğitimleri, yetenekleri, tecrübeleri baz alınıyorlar. Karakter olarak aşırı mütevazi bir profil çiziyorlar. Kişisel alanların korunması, çeşitliliğe önem vermeleri, esnek olma özellikleri, personel ile olan ilişkilerinde profesyonel ve aynı zamanda arkadaş canlısı olmaları dikkat çeken en büyük farkları oluşturuyor.

“HERHANGİ BİR SÜRPRİZE YER KALMIYOR”

Amerika’da arz-talep dengesi, alt yapı gereksinimleri, lojistik, iş gücü hepsi planlı ve programlı olarak bir sistem içinde çalışmaktalar. Otel yöneticiliği aktif olarak turizm ofisleri, federal ofisler, yerel yönetimler ve üniversiteler ile bilgi alışverişindeler. Sektörel istatistikler ve bilgiye dayalı iş planlaması otel yönetimlerinin başarısını azami kılıyor. Otel yönetimleri gelecek 5-10 yılın bütçelemesini %90 doğruluk oranıyla belirleyebiliyor. Anlayacağınız herhangi bir sürprize yer kalmıyor.

“HIZLI ADAPTASYON ÇOK ÖNEMLİ”

Yurt dışında yönetici veya çalışan olarak çalışma gereklerini belirtecek olursak; iç motivasyonun yüksek olması, çok çalışmanın kaçınılmaz, dil bilgisi ve iletişim yeteneğinin ön planda tutulması ve entellektüelitenin önem içerdiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Yurt dışında hızlı adaptasyon çok önemli bu sebeple gündelik alışkanlıklarımızı ve davranışlarımızı yeni destinasyondaki kültüre göre yeniden düzenlemeniz gerekebilir. Hali hazırda bu sezon için yurt dışında görev almak isteyen profesyonellere vesilenizle seslenmek isteriz. Housekeeping, front Desk, Maintenance ve F&B departmanlarına başvurular değerlendirilecektir. Statü ve çalışma vizesi olanlar öncelikli olacaktır.”

https://www.tourismtoday.net/abdye-tasinan-turk-turizmci-3-yilda-calistigi-otele-hem-mudur-hem-ortak-oldu

. Towntalk
remove_red_eye2024

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur