Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DEKİ TÜRK MÜTEAHHİT DOLANDIRICI ÇIKTI !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde yer alan Matawan ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Olcay Darkanat adlı müteahhit; West Windsor, Monmouth ve Middlesex ilçelerinde yaşayan ev sahiplerinden tadilat gerekçesiyle toplam 250.000 dolar alıp ortadan kaybolduğu gerekçesiyle aranıyor.

Middlesex İlçe Savcısı Yolanda Ciccone ve Şef Raymond Hayducka, bölge sakinlerinden para alıp ev tadilat işlerini tamamlamadığı gerekçesiyle, Matawan'lı Olcay Darkanat'ın Salı günü üçüncü derece hırsızlık suçlamasıyla hakkında hukuki işlem başlatıldığını duyurdu.

İlçe savcılığı tarafından açılan davada, 61 yaşındaki Olcay 'OJ' Darkanat hakkında, üçüncü derece hırsızlıktan 10 ve ikinci derece suistimalden bir adet suçlama bulunuyor. Şahsın kendisine ait iki şirketi, Narrowing Construction, LLC. ve Eagle Eye Home Remodeling, LLC'nin adları da dava dosyasında yer aldı.

Müfettişlere göre Darkanat, yedi yıl boyunca ev sahiplerinden toplamda 250.000 dolar çaldı.

Ciccone, altı aylık soruşturmanın East Windsor, West Windsor, South Brunswick, Monroe ve Marlboro sakinlerinden vakaları ortaya çıkardığını söyledi.

Ciccone, Darkanat'ın ev sahiplerini ziyaret ederek onarımlar için ortalama bir bedel biçtiğini ve bir ön ödeme alarak minimum iş halledip sonra ortadan kaybolduğunu ve bu şekilde onlarca kişiyi dolandırdığını söyledi.

Darkanat ayrıca iş yaptırdığı taşeronlara da ödeme yapmayıp, tadilat işlerini aldığı evlerde de işler yarım kaldığından, çoğu ev teftişten geçemedi. Ev sahipleri hem para kaybetti hem de bu şekilde mağdur oldu.

Ciccone, sivil davalar açıldıktan sonra, Darkanat'ın şirketinin adını Eagle Eye Home Remodeling olarak değiştirdiğini ve ev sahiplerinin çekleri doğrudan buraya yazdığını söyledi.

Yetkililere göre Darkanat, ev sahiplerinin kendisini bulma girişimlerini görmezden geliyordu ve kaçarak ülkeyi terk edecekti.

Middlesex İlçesi Tüketici İşleri Bölümü ve South Brunswick Dedektifi Bryan Sites'tan bir araştırmacı olan Anastasia Kokinos, Eylül 2022'de vakalar üzerinde çalışmaya başladı.

Davalar, onları Middlesex İlçesi Büyük Jürisine sunan Middlesex İlçesi Savcı Yardımcısı Russell Curley'e götürdü.

Ciccone, Darkanat'ın hala serbest olduğunu ve müfettişlerin onu bulmak için ipuçlarını takip etmeye devam ettiğini söyledi.

Şef Hayducka, davadaki ekip çalışması için Kokinos ve Sites'ı övdü.

Hayducka, "Kendini çaresiz hisseden çok sayıda kurbandan bu adamın paralarını alıp kaçtığını duyduk. Müfettiş Kokinos'a, Dedektif Sites'a ve Savcı Yardımcısı Curley'e tüm sıkı çalışmaları için teşekkür etmek istiyorum." dedi.

https://www.abdpost.com/turk-muteahhit-new-jersey-li-ev-sahiplerini-dolandirdi/192126/

. Towntalk
remove_red_eye901

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur