Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

VEFAT DUYURUSU !!!

Hashtag

Uzun süredir Rhode Island eyaletinin New Port kentinde yaşayan Dr. Yılmaz Durudoğan 94 yaşında vefat etti.

Osmanlı Paşa İbrahim'in 2. evliliğinden olan oğlu Yılmaz Durudoğan, 1950'de İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

1954'te Rhode Island Newport Hastanesinde staj yaparak Amerika'da doktorluğa başlayan Durudoğan, burada Dorothy Donia Christian ile tanıştı.

1958 yılının sonlarında eşi ve yeni doğan oğluyla birlikte Türkiye'ye dönene Durudoğan, özel muayene açtı. Devlet destekli sağlık hizmetlerinde çalıştığı ve Avrupa Komuta Karargahındaki NATO Hastanesi'nde aktif danışman olduğu İzmir'e yerleşti.

1961 darbesinde 2 oğlu eşi ve annesi ile tekrar Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınan Doktor Yılmaz Durudoğan, Rhode Island'a yerleşerek Fatima ve Kent County Hastanesi'nde çalıştı. 1962'de Audrain Medical Group'a Dr. P. Houston, Dr. A. Carrellas, Dr. R. Knowles ve Dr. C. Serbst ile katıldı.

Dr. John Carey, Newport Hastanesi'nden emekli olduktan sonra 1973-1994 yılları arasında Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı oldu. Durudoğan, annesinin anısına hastaneye bir doğumhane bağışladı.

Yılmaz Durudoğan, öğrencilik yıllarında futbol oynadı, ancak tenis oynamayı Powell Ave.'deki eski hastane tenis kortlarında öğrendi ve kapalı/açık Casino tenis kortlarında yıllarca dostça rekabetin tadını çıkardı.

Durudoğan 3 kitap yazdı. "Adadan Adaya" adlı otobiyografisi ve biri öğrenciler, diğeri halk için olmak üzere 2 OBS-GYN el kitabı yayınladı. Tamamı Türkiye'de yayınlandı. 1999 yılında 7.44 büyüklüğünde bir deprem Gölcük'teki Deniz Üssü'nü harap etti ve 100'den fazla insanı öldürdü. Kitaplar, hayatta kalan genç denizci ailelerinin yararına satıldı. Birçok Türk deniz subayı Newport Deniz Harp Okulu'nda okumuştu ve Doktor Yılmaz bir çoğunu tanıyordu.

Emekliliği sırasında eşiyle birlikte kış aylarında Hillsboro Beach ve Boca Raton, Florida'da yaşadı. Orada emekli Türk arkadaşlarıyla birlikte Fort Lauderdale'de Florida Turkish/American Assn'i (FTAA) kurdu. Yılmaz Durudoğan, koroda şarkı söylemekten ve Şiir, Kitap ve Suluboya (eşi tarafından öğretilen) dahil olmak üzere birçok FTAA kulübüne katılarak Türk toplumunu bütünleştirici bir rol oynadı.

Dr. Yılmaz, 67 yıllık eşi Dorothy Donia'dan oğlu Haluk ve eşi Elizabeth ile kızları Hayley; oğlu Hakan ve eşi Karen ve çocukları Peter, Eric, Sarah ve Hunter; ve oğlu Harun ve eşi Laura ve çocukları Leigh (Blake), Adam ve Cate.

Türkiye'de iki baldızı, iki yeğeni, bir yeğeni, çocukları ve torunları ve birçok geniş aile üyesi bulunuyor.

Yılmaz'ın cenazesi Büyükada'daki aile mezarlığına defnedilecek. Aile çiçek yerine, lütfen St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi'ne bağış yapılmasını istedi.

https://www.abdpost.com/dr-yilmaz-durudogan-rhode-island-ta-vefat-etti/194969/

. Towntalk
remove_red_eye570

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur