Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE EYALETLERİN YENİ YASALARI AÇIKLANDI !!!

Hashtag

ABD eyaletlerinde Temmuz ayı yeni yasalarla başladı. Florida’dan California’ya, Nevada’dan Kuzey Carolina’ya kadar pek çok eyalette esrar kullanımı, kürtaj vb konularda yeni yasalara yürürlüğe girdi.

ABD’nin bazı Demokrat ve Cumhuriyetçi eyaletlerinde bazı önemli değişiklikler getiren yasalara yürürlüğe girdi.

1 Temmuz Cumartesi günü eğitim, polislik, kürtaj ve uyuşturucu kullanımını etkileyen birkaç önemli yasa yürürlüğe alındı.

İşte şu anda ülke çapında uygulanan en etkili yasalardan bazılarının bir özeti.

FLORİDA

Florida Valisi Ron DeSantis, bu bahar Florida’nın yasama oturumunun sona ermesinin ardından, yasayı çok hızlı bir şekilde imzaladı ve başkanlık yarışı için hızlı bir koşuya başladı.

En önemli yeni yasalar eğitimi, toplumsal cinsiyet meselelerini, göçü ve kürtajı etkiliyor; bir yasa tasarısı, öğrenciler altıncı sınıfa veya daha büyük olana kadar edinilmiş bağışıklık yetersizliği sendromu, cinsel yolla bulaşan hastalıklar veya sağlık eğitimi öğretimini yasaklıyor.

Mevzuat, kızların altıncı sınıfa girmeden önce adet görmeye başlayabileceklerine işaret eden Demokratların öfkesine yol açtı.

Başka bir yeni yasa tasarısı, okul personelinin hem öğrencilere tercih ettikleri zamirleri sormalarını hem de biyolojik cinsiyetleriyle uyumlu değilse kendi zamirlerini vermelerini yasaklıyor. Benzer bir yasa tasarısı, bir kişinin biyolojik cinsiyetine uymayan bir tuvalete girmesini de yasa dışı kılıyor.

Eyaletin kürtaj üzerindeki altı haftalık kısıtlaması, DeSantis’in Nisan ayında Florida’nın cenin kalp atışı tespit edildikten sonra kürtajların çoğunu yasaklayan yasa tasarısını imzalamasının ardından Cumartesi günü yürürlüğe girdi.

Florida milletvekilleri, bu hafta yürürlüğe giren ve valinin göçmenlik yeniden yerleştirme programına daha fazla fon sağlayan yeni yasalarla DeSantis’in göçmenlik uygulamasını desteklemek için harekete geçti. Eyalet ayrıca yasadışı göçmen işçi çalıştıran şirketler için yeni cezalar getirdi.

MARYLAND

Eyalette esrarın eğlence amaçlı kullanımını yasallaştıran yasa Cumartesi günü yürürlüğe girdi.

Eyalet şu anda ülkede böyle bir hamle yapan 21. Eyalet oldu. Mevzuat, kullanıcıların 21 yaşında veya daha büyük olmasını ve bir eyalet kimliğine sahip olmasını gerektirirken, esrarın sadece özel konutlarında kullanılmasını zorunlu kılıyor.

CALİFORNİA

Kaliforniya’daki suçlular artık cezalarını tamamladıktan sonra dört yıl içinde yeniden suç işlemedikleri sürece kayıtlarının mühürlenmesi için hareket edebilirler.

Mart ayında onaylanan yeni yasada belirli suçlar için oylamalar var. Cinsel suçlardan ve ciddi şiddet suçlarından mahkum olanların kayıtlarının mühürlenmesine izin verilmez.

Hükümlü yeniden suç işlerse veya adalet sistemiyle başka bir teması olursa, mahkumiyetler kolluk kuvvetleri tarafından görünür olmaya devam edecek, ancak işverenler, ev sahipleri ve eğitimciler bilgilere erişemeyecek.

California, ABD’de “temiz bir sayfa yasası”nı çıkaran sekizinci eyalettir.

Başka bir California yasası, sakinlerin eyalette sözde saldırı silahları ve hayalet silahlar gibi yasaklanmış ürünler sunan silah üreticilerini ve satıcılarını dava etmesine izin veriyor.

Eyalet ayrıca Juneteenth’i resmi bir California eyalet tatili yapmak için harekete geçti.

MİNNESOTA

Geçen yıl 22 yaşındaki Amir Locke’un ölümünün bir sonucu olarak gelen, polisin vurma izinlerini yasaklayan bir Minnesota yasası Cumartesi günü yürürlüğe girdi.

Locke, Minneapolis şehir merkezinde, bir polis memurunun bir daireye girdikten birkaç saniye sonra onu üç el ateş etmesiyle, bir polis baskınında öldürüldü. O sırada bir kanepede uyuyan Locke arama emrinde yer almıyordu.

Locke’un ailesi, savcıların ateş eden polis hakkında dava açmayı reddetmesi üzerine belediyeye dava açtı.

KUZEY CAROLİNA

Kuzey Karolina yasa koyucuları, kürtaja erişim konusunda daha fazla kısıtlama getirdi ve kürtaj ilacı mifepristonun ticaretine sert önlemler aldı.

Eyaletin kürtaj sınırı Cumartesi günü 20 haftadan 12 haftaya indi ve Yüksek Mahkeme’nin Roe v. Wade ve Planlı Ebeveynlik v. Casey’yi bozan 2022 kararından yararlanan en son eyalet oldu.

Kuzey Karolina Demokratik Valisi Roy Cooper yasayı bu yılın başlarında veto etmişti, ancak Cumhuriyetçilerin elindeki yasama organı bu hareketi geçersiz kıldı.

Yeni yasa, tecavüz ve ensest vakaları için 20 haftaya kadar ve bir doktorun annenin hayatının tehlikede olduğunu belirlemesi durumunda 24 haftaya kadar istisnalar sağlıyor.

Ayrıca ruhsat sahibi sakinlerin gizli ateşli silah taşıyabilecekleri yeni bir yasa da yürürlüğe girdi.

NEVADA

Nevada şu anda sarhoşken araba kullanmaya karşı ağır bir baskı uyguluyor ve sarhoşken araç kullanırken ciddi bedensel yaralanmalara neden olanlara verilen cezaları artırıyor.

Yeni yasalardan biri, DUI hükümlülerini bir kazada yaralanan herkesten cezai tazminat almaya açıyor. Başka bir yasa, alkollü araç kullanırken yaralanmaya neden olmanın azami cezasını artırıyor. Suçtan hüküm giyenler şimdi altı yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Araba kullanma olayı bir okul bölgesinde gerçekleşmişse, yedi yıl daha eklenebilir.

GEORGİA

Georgia’da TikTok’un eyalete ait cihazlara indirme yasağı uygulanmaya başladı.

Başka bir yeni eyalet yasası, doktorların reşit olmayanlara hormon tedavisi veya ameliyat gibi herhangi bir cinsiyet geçiş hizmeti vermesini yasaklıyor.

Son olarak, Eyalet ayrıca Georgia Dumansız Hava Yasasını, çalışma yerlerindeki kapalı alanlarda elektronik sigara içme cihazlarını kullanma yasağını da içerecek şekilde değiştirdi.

|

https://theanatoliapost.com/abd-eyaletlerinin-yeni-yasalari/

. Towntalk
remove_red_eye999

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur