Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DEKİLERE GREEN CARD FIRSATI !!!

Hashtag

Amerika’ya öğrenci vizesi ya da turist vizesiyle geldikten sonra pek çok kişi ülkede kalabilmenin yollarını aramakta. Peki bunun için kullanabileceğiniz yöntemler nelerdir?

Her yıl yüz binlerce kişi J-1 değişim ziyaretçisi, F-1 öğrenci ya da B-2 turist vizesi gibi kısa süreli eğitim ve seyahat amaçlı ziyaretlerde bulunmakta. Bu göçmen olmayan vize türlerinin süre sınır göz önüne alındığında hayatına Amerika’da devam etmek isteyen kişilerin kendilerine ülkede kalmak için bir yol bulmaları gerekiyor.

Bunun için kullanılabilecek H-1B çalışma vizesi gibi yine size belirli bir süre kullanabilmeniz için verilebilen vize türleri mevcut. Ayrıca EB-1 ve EB-2 gibi Green Card elde edebileceğiniz seçenekleri de kullanmayı düşünebilirsiniz.

Öte yandan bu seçenekler için bir üniversite derecesine ve hatta master, doktora gibi yüksek lisans derecelerine ya da 10 yılı aşkın lisans mezunu olduğunuz alanda iş deneyimine sahip olmak gibi şartları karşılamanız ve alanınızda bir iş teklifi almış olmanız gerekmektedir.

Bir de bu seçeneklerin dışında EB3 vizesi bulunmakta.

Eğer Amerika’daki hayatınıza vize süresi sorunlarıyla devam etmek istemiyor ancak yüksek eğitim ve deneyim şartları gerektiren seçenekler için de sponsor işveren bulamıyorsanız McDonald’s ya da Wendy’s gibi yerlerde çalışmaya başlayarak Amerika’da oturum izni alabileceğiniz EB3 Green Card programına göz atabilirsiniz.

EB-3 Vizesi Nedir?

Kendi için 3 alt kategoriye ayrılan EB-3 programı lisans derecesi, en az iki yıllık iş deneyimi ve nitelik gerektirmeyen işler olmak üzere kendi içinde 3’e ayrılan bir Green Card programıdır.

Program ile her yıl toplamda yaklaşık 40 bin kişi Amerika’da sürekli oturum hakkı elde etmektedir. Bu 40 bin kişilik kotanın 10 bin kişi kadarı herhangi bir eğitim ve iş deneyimi gerektirmeyen meslekler için ayrılmıştır.

İki yıldan az deneyim ile yapabileceğiniz ve üniversite eğitimi gerektirmeyen meslekler genellikle vasıfsız olarak kabul edilir. Bu mesleklere garsonluk, fast-food restoran görevlileri, hizmetçiler, dadılar, bahçe çalışanları, çiftlik çalışanları örnekler arasında gösterilebilir.

EB-3 vizesi ile Amerika’da kalmak istiyorsanız aşağıdaki süreçleri dikkate almanız gerekmektedir.

Her şeyden önce sizin için sponsor olmaya hazır bir işverenin bulunması gerekir. Bu noktada tek başınıza bir sponsor bulmaya çalışırsanız epey zorlanacağınızı altını çizmek isteriz çünkü sponsorluk vatandaş olmayan bir kişiyi Amerika’da istihdam etmek için işverenin tamamlaması gereken pek çok aşama bulunmaktadır.

Süreçlerin karmaşık ve dikkatli izlenmesi gerekliliği nedeniyle işverenler bu süreci tek başına yürütmek yerine sponsor aracı firmalar ile çalışma yoluna gitmektedir.

İşvereniniz, ABD Çalışma Bakanlığı’na başvuru ile hangi maaş veya ücretleri ödemesi gerektiğinin belirlenmesini talep eder.

Yapılan incelemelerde işyerinin bulunduğu bölgede aynı mesleği yürüten kişilerin ortalama ne kadar maaş aldığı belirlenir ve bu işvereninize gönderilir. Buna Güncel Maaş Tespiti denmektedir.

Ardından İşvereniniz Amerika’da bir iş ilanı açar ve iş için başvuran Amerikan vatandaşı adayları değerlendirir. Belirli bir süre boyunca ilan yayında kaldıktan sonra Amerika’da uygun bir çalışan bulunmadığı kanıtlanmış olur.

Yukarıdaki aşamalar tamamlandıktan sonra gerekli tüm belgeler toplanır ve işvereniniz yine ABD Çalışma Bakanlığı’na İşgücü Sertifikası başvurusunda bulunur.

Çalışma Bakanlığı iş için hiçbir Amerikan vatandaşı çalışan bulunmadığını ve verilecek ücretin uygunluğunu onaylar.

Sertifika elde edildikten sonra sponsorunuz sizin adınıza Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri’ne sizi istihdam etmek istediğini bildiren bir dilekçe gönderir.

Bu noktada siz de eş zamanlı olarak Amerika’da bulunduğunuz öğrenci ya da turist vizenizden, feragat statüsü ile, Green Card’a geçiş yapmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Başvuru yaparken öncelik tarihlerini dikkate almanız gerekmektedir.

İlerleyen süreçte Vatandaşlık veGöçmenlik Hizmetleri’nde bir mülakata davet edilecek ve kişisel bilgilerinizin alınması gibi süreçlerden geçmiş olacaksınız.

Tüm süreç tamamlandıktan sonra belirttiğiniz adrese Green Card’ınız kısa süre içinde postalanacaktır. Bu sayede Amerika’da Green Card sahibi olarak hayatınıza devam edebilirsiniz. Sponsorunuz olan işveren ile bir yıl boyunca çalıştıktan sonra ise anlaşma sağlarsanız çalışmaya devam edebilir ya da farklı bir işte çalışmak için yeni fırsatların peşine düşebilirsiniz.

Yazımızın başlangıcında belirttiğimiz üzere Amerika’da sponsor işveren bulmak sürecin karmaşası nedeniyle çok kolay değil.

eb3vize.com Amerika’da farklı şehirlerden pek çok işveren ile sizin aranızda köprü kurarak işverenlerin çalışan bulmasına ve sizin de Green Card elde etmenin özgürlüğü ile Amerika’da iş sahibi olarak yeni bir hayata başlamanıza imkan tanımakta.

Daha fazla bilgi edinmek ve sponsor işverenleri görmek için eb3vize.com adresini ziyaret edebilir ve üye olabilirsiniz.

. Towntalk
remove_red_eye1863

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur