Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

NEW YORK'TAKİ TÜRKLERE DUYURU !!!

Hashtag

New York'ta yıl boyunca ezanın günde beş defa hoparlörle açıktan okunmasına izin verildi.

New York Komiser Yardımcısı Mark Stewart'ın yaptığı açıklamada, New York'ta ezanın günde beş kez halka açık şekilde okunmasına oy birliğiyle karar verildiğini duyurdu.

New York'ta yaşayan İmam Ahmet Dönmez, ezanın serbest oluşunun kararını paylaştı. İmam Ahmet Dönmez, Amerikalı Turklere yaptığı açıklamada, "Ezan'ı yasaklayan bir kanun yok. Anayasamızın birinci maddesi çok net ve birçok camimizde onlarca yıldır dışarıda ezan okunuyordu.

Burada bizim önem vermemiz gereken nokta, özellikle yeni göçmenlerin ses frekans ve desibel kurallarına uymayıp mahallede yüksek sesle yayın yapıp halka rahatsızlık vermemesidir.

Tabii ki bu kararı, kendi adıma ve temsil ettiğim Müslüman Türk Amerikan Toplumu adına tebrik ediyor ve destekliyorum." dedi.

Bu karar, New York'taki Müslüman Türk toplumu için önemli bir adım olarak değerlendirilirken, ses uyumuna dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Imam Ahmet Donmez

. Towntalk
remove_red_eye525

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur