Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

JOE BİDEN ACİL DURUM İLANINI ONAYLADI !!!

Hashtag

Beyaz Saray’ın bildirisi Federal Acil Durum Yönetim Ajansı’na (FEMA) Jefferson, Orleans, St. Bernard ve Plaquemines bölgelerinde kaynakları harekete geçirme yetkisi veriyor. FEMA, en fazla 90 gün boyunca yüzde 75 federal finansmanla su arıtımı için geçici yardım da dahil olmak üzere acil yardım sağlayacak.

Kriz, Meksika Körfezi’nden gelen tuzlu suyun içme suyu kaynaklarına karışması sonucu ortaya çıktı. Normalde Mississippi Nehri’nin akışı bunu engellemesine rağmen, aşırı kuraklık ve geçtiğimiz yaz boyunca ülkenin büyük bölümünü etkileyen eşi benzeri görülmemiş sıcaklığın bir araya gelmesi ile nehir tüm zamanların en düşük seviyesine yaklaştı.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’ne göre bu yıl hem Louisiana hem de Mississippi için şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yıl oldu. Bu arada, ABD Kuraklık Monitörü’nden alınan veriler, Louisiana’nın merkezi ve güneydoğu köşesinin büyük bir bölümünün en şiddetli kuraklık kategorisi olan “olağanüstü” kuraklık durumunda olduğunu gösteriyor.

Vali John Bel Edwards Pazartesi günü acil durum ilan edilmesini talep ederek, krizin eyalet ve yerel kaynakların yönetebileceği seviyenin ötesine geçtiğini ve tuzlu su girişinin 2024 yılının başına kadar sürecek bir dönem için eyaletin yüzde 20’sini etkileyebileceğini söyledi.

Edwards Çarşamba günü yaptığı açıklamada ise, “Tuzlu su sızıntısının etkilerini hafifletmeye yönelik çalışmalar halen devam etmekte olup, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Mühendisler Birliği’nden (USACE) alınan tahminlere dayanarak başka projeler de değerlendirilmektedir” dedi. Vali Edwars “Acil Durum Bildirgemizin 90 günlük onayı, eyalet ve yerel ortaklarımıza her türlü hafifletme çabaları ve koruyucu önlemlerin maliyetleri konusunda yardımcı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Edwards sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu olay ortaya çıktıkça, başka taleplerin gerekli olup olmayacağını belirlemek için acil durum çabalarını ve etkilerini analiz etmeye devam edeceğiz.”

https://theanatoliapost.com/biden-louisiana-acil-durum-ilanini-onayladi/

. Towntalk
remove_red_eye1070

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur