Hashtag
🚨 F1 öğrenci vizesiyle ABD’ye gelen Mehmet Ceranci, vize kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı
🎓 Okula kayıt yaptırmadı, izinsiz çalıştı
🛑 ICE ajanları tarafından Los Angeles’ta tutuklandı
⚖️ Bu durum sınır dışı edilme riski taşıyor
📰 F1 Vizesiyle Gelen Türk Vatandaşına ICE Müdahalesi
Amerika Birleşik Devletleri’ne öğrenci vizesi (F1) ile giriş yapan Türk vatandaşı Mehmet Ceranci, göçmenlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle ICE (Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza) tarafından Los Angeles’ta gözaltına alındı.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre Ceranci, herhangi bir eğitim kurumuna kayıt yaptırmadan ülkede yaşamaya devam etti ve ayrıca çalışma izni olmadan para kazanmaya başladı. Bu durum, F1 vizesinin ağır ihlali olarak değerlendirildi.
⚖️ ABD Yasalarına Göre Ne Yapılamaz?
Amerikan göçmenlik yasalarına göre, F1 vizesi sahiplerinin sadece kampüs içinde ve sınırlı saatlerde çalışmasına izin veriliyor. Bunun dışında herhangi bir işte izinsiz çalışmak ciddi bir ihlal sayılıyor.
Ayrıca öğrencinin, vize statüsünü koruyabilmesi için tam zamanlı bir eğitim programına kayıtlı olması gerekiyor. Okula kayıt olmamak ya da devam etmemek, göçmenlik statüsünü geçersiz kılar.
🚓 ICE ve HSI’den Açıklama Geldi
HSI (Homeland Security Investigations) Los Angeles ofisinden yapılan açıklamada:
“ABD göçmenlik yasaları açık ve nettir. Statü ihlali, özellikle izinsiz çalışma gibi durumlar, ciddi sonuçlar doğurur.” denildi.
Ceranci’nin gözaltına alınmasıyla ilgili yasal sürecin başlatıldığı bildirildi.
📚 Öğrenciler İçin Uyarı Niteliğinde
Bu olay, Amerika’ya eğitim amacıyla gelen yabancı öğrenciler için önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Her yıl binlerce öğrenci F1 vizesiyle ABD’ye geliyor; ancak vize koşulları yeterince bilinmediği takdirde bu tarz hukuki sorunlarla karşılaşmak mümkün.
|
https://alaturka.com/abdde-f1-vize-ihlali-turk-ogrenci-gozaltina-alindi/
Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.
Hesap oluştur